Olen Emilia Tuovinen ja asumme Maaningalla maaseudun rauhassa, Kuopion pohjoispuolella. Tällä hetkellä asumme taajamassa rivitalossa koiriemme kanssa, mutta onneksi meillä on mahdollisuus ulkoilla päivittäin vanhempieni viljatilalla. Sieltä löytyy usempi sata hehtaaria juoksualuetta ja omaa rantaa, jossa koirat saavat juosta niin paljon kuin jaksavat.

 

Setäni Harmaat norjanhirvikoirat Riihen Rico (s. 3.2.2002- k. 22.5.2015) ja Niittytien Celine (s20.7.2005) ovat antaneet arvokasta kokemusta koirista, niin teoriassa kuin käytännössäkin. Opin käsittelemään koiria oikein ja kouluttamaan niitä, vaikka kyseessä olikin jääräpäisiä metsästyskoiria. 

Kesäkuussa 2006 - ollessani vielä 10-vuotias, haimme perheeni kanssa minulle ensimmäisen oman koiran. Kyseessä oli Lagotto romagnolo uros Tepe's Aarre, joka asustaa tänäkin päivänä kanssani. Pentuna Aarre oli hyvin tempperamenttinen ja oman tiensä kulkija, mutta oikealla koulutuksessa siitä tuli mahtava harrastuskoira. Aarteen kanssa olemme harrastaneet agilityä, mutta siinä emme ole koskaan kisanneet.

Näyttelyissä kävimme Aarteen kanssa harvakseltaan, vaikka itse kiersin jo tuolloin kilpailemassa mm. junior handlerissa ja esittämässä ystävieni koiria. Kennel Sagotax:in omistajan Satu Pekkarisen kanssa kiersimme ympäri Suomea ja olin usein mukana myös talkoo porukassa. Aarre saavutti FI MVA -tittelin vuonna 2010, jonka jälkeen näyttelyt olivat tauolla puolin ja toisin. 

m%C3%A4jaaarre.jpg

Kuvassa minä ja Aarre vuonna 2006.

Sitten vuonna 2012 perheeseen tuli 1-vuoden ikäinen lagotto tyttö Flinkbein Divina Cioccolata. Tuttavallisemmin Suklaa tuli kodinvaihtajana ihanasta perheestä, missä aika ei vain enää riittänyt näin aktiiviselle neidille. Suklaa on nopea oppimaan ja sillä on erittäin iso miellyttämisen halu. Tästä syystä olemmekin harrastaneet tokoa, mutta kisoissa emme ole käyneet. Haaveena olisi, että aloittaisimme kilpailun rally-tokolla mahdollisesti tänä vuonna. Suklaa sai myös FI MVA-tittelin 24.5.2015 ja kaikki sertit tulivat yhden kevään aikana. 

Myös Harmaat norjanhirvikoirat ovat lähellä sydäntäni ja Ricon poismenon vuoksi paikka olisi auki uudelle hirven haukkujalle. Uskon, että jollakin lailla olen mukana hommaamassa uutta tulokasta. Käyn myös aktiivisesti hirvimetsällä ja se onkin yksi monista harrastuksistani koirien kanssa. 

Vuonna 2012 suoritin Kasvattajan peruskurssin ja allekirjoitin kasvattajasitoumuksen. Vasta vuonna 2015 hain kennelnimeä ja toukokuussa minulle hyväksyttiin nimi Suklaapusun. Kennelnimeni juontaa juurensa meidän nuorimman lagoton nimestä, ja Suklaa on kaiken lisäksi innokas pusuttelija niin nimeksi tuli Suklaapusun

Pentueita on harvakseltaan ja jokainen yhdistelmä on mietitty tarkkaan. Ensimmäisen lagotto-pentue syntyi vuonna 2015 yhdistelmästä Flinkbein Divina Cioccolata - Angelines Astro del Cielo.

Tarkoitukseni on kasvattaa lagotto pentueita harvakseltaan ja normaaleissa kotioloissa. Haluan kasvattaa hyväluonteisia ja terveitä koiria, jotka sopivat harrastuksiin ja kainaloon. 

nimet%C3%B6n50.jpg

Lapinlahti 13.6.-15, Amerikanakita FI MVA Winslett's Encanting Korona ROP eläinlääkäri tuomarin Zorica Salijevicin arvioimana.

rhea.jpg

Jyväskylä 2011, FI MVA EE MVA LV MVA EE VMVA LT VMVA LTVV-15 RIGAWV-15 BALTVV-16  Angelines Rhea Silvia