Edellisestä päivityksestä on vierähtänyt jonkun aikaa ja olemme kerinneet tässä välissä käymään useamman kerran näyttelykehässä. 

Viron näyttelyn jälkeen kävimme 14.7 Oulun kansainvälisessä näyttelyssä. Tuomarina Markku Kipinä. Molemmat koiramme, Suklaa ja Armas ovat käyneet Markun arvosteltavana aikaisemmin. Molemmat hyvin arvosanoin, Armas aikaisemmin PU2 ja ensimmäinen serti. Suklaa rotunsa paras ja serti. Tällä kertaa kumpikaan koirista ei ollut tuomarin mieleen. Armaksen vinoon  kääntynyt etuhammas ja löysä etuliike toi EH:n arvoisen suorituksen. Armas käyttäytyi ja esiintyi kuten aina, varmasti ja upeasti. Myös Suklaa ei ollut tuomarin mieleen, joten SA jäi saamatta. Suklaa oli ainoa veteraani, joten palkittiin kuitenkin ROP-veteraanina. Ryhmäkehään emme jääneet. 

Seuraava näyttely oli ryhmänäyttely Suonenjoella (28.7), jossa lagotot arvosteli Paavo Mattila. Kehässä olivat Sissi, Cara ja Suklaa.  Junioriluokan narttuja oli kolme, joista Sissi voitti luokan ja sai SA:n. Cara esiintyi edukseen ja voitti valioluokan nartut, joita oli myös kolme. Valioluokassa kaikki saivat SA. Suklaa oli ainoa veteraani ja palkittiin myös erinomaisella ja SA:lla, joten kaikki narttumme (äiti, tytär ja lapsenlapsi) kilpailivat paras narttu-kilpailussa. Tinttiritin kasvattaja avusti meitä Marja esitti Suklaan hienosti. Lopulta Cara oli ensimmäinen, Suklaa toinen ja Sissi neljäs. Tämä merkitsi sitä, että Sissi sai ensimmäisen sertinsä! Upeaa! Lopulta myös Cara oli rotunsa paras ja Suklaa ROP-veteraani. Ryhmäkehissä ei tullut enempää menestystä. Hieno esiintyminen juniorilta, joka edellisellä kerralla (Iisalmessa) oli tuomarin mielestä EH:n arvoinen. 

IMG_9937.jpgIMG_9976.jpgIMG_9897.jpg
Kuvat Sara Lehtelä/Kuopio KV

Viikko Suonenjoen näyttelystä (3.8) oli Kuopion kansainvälisen näyttelyn vuoro. Tuomarina toisen kerran Paavo Mattila. Tällä kertaa mukana oli myös Armas. 

Armas oli erinomainen, valioluokan neljäs ja paras uros 4. Sissi esiintyi tällä kertaa yksin junioriluokassa saaden ERI ja SA. Muita junioreita ei ollut, joten Sissi oli myös ROP-juniori. Nartuissa valioluokkaan oli ilmoitettu viisi koiraa, mutta vain kaksi oli paikalla. Cara oli hyvin riehakkaalla tuulella, mutta voitti kuitenkin valioluokan, kuten myös äitinsä Suklaa. Sissi ja Suklaa eivät sijoittuneet paras narttu-kilpailussa, mutta Cara oli toiseksi paras narttu ja sai vara-cacibin. Sissille ja Suklaalle ei tullut ryhmäkehissä enempää menestystä.

Elokuussa oli myös Kuopion ryhmänäyttely, jossa tuomaroi Pekka Teini. Honey palasi pentujen jälkeen takaisin kehään, 77 vuorokautta synnytyksen jälkeen. Turkki ei ollut pentujen jälkeen parhaimmillaan, joka oli ymmärrettävää. Lisäksi Sissi ja Suklaa olivat ilmoitettu. Kaikki koiramme olivat erinomaisia ja saivat SA:n. Paras narttu-kilpailussa tuomaria harmitteli Honeyn huonompi laatuista turkkia ja sijoitti tämän kolmanneksi. Mummo-koira Suklaa oli toiseksi paras ja juniorimme tempaisi ykkössijan! Tämä oli Sissille toinen serti ja lopulta tuomari valitsi Sissin myös rotunsa parhaaksi! Pitkä päivä kuitenkin väsytti junioria ja ryhmäkehässä ei tullut enää menestystä. 

Armas, Sissi ja Cara on ilmoitettu vielä muutamaan syksyn ja talven näyttelyyn, mutta ensin pidämme hetken taukoa.