Lähdimme 10.11 Puolaan seuraamaan Euroopan voittaja-näyttelyä Varsovaan. Matka ei mennyt suunnitellusti, mutta tulokset sitäkin hienompia! Myöhästyimme jatkolennoltamme ja jouduimme yöpymään yön Riikassa. Seuraavana aamuna lähti lento klo. 06.00 kohti Varsovaa. Kerkesimme hyvissä ajoin näyttelypaikalle Ptax Expolle ja lagottojen kehä alkoin klo 10 jälkeen. Tuomarina oli Carla Molinari Portugalista ja ilmoitettuja koiria oli 44. 

Suklaapusun kasvatti Barry kilpaili junioriluokassa, jossa oli seitsemän urosta. Koiria oli ilmoitettu Italiasta, Ruotsista, Norjasta, Latviasta, Slovakiasta, Serbiasta, Puolasta ja Venäjältä.

Barry teki loistavan esiintymisen ja voitti junioriluokan, mahtavaa! Narttujen paras oli Antigone Gorska Fantazja.
Barry oli loppujen lopuksi rotunsa paras juniori ja sai menolipun isoon kehään. 

Isot kehät alkoivat iltapäivällä. Kerkesimme hyvin käydä messualueella ostoksilla ja syömässä. Tottakai keskustelimme myös  muiden ulkomaalaisten lagotto-ihmisten kanssa. Ennen isoja kehiä oli muutamia ohjelmanumeroita ja tanssiesityksiä.

Ryhmän 8 paras juniori-kilpailuun osallistui noin 15 eri rodun voittaja juniori. Kaikista näistä upeista koirista valittiin kuusi jatkoon, joista neljä parasta palkitaan. Barry sijoittui näiden kuuden parhaan joukkoon, lopulta kehässä olivat kultainen noutaja, amerikancockerspanieli, lagotto, englanninspingerspanieli, cockerspanieli ja sileäkarvainen noutaja. 

Neljänneksi ryhmässä sijoittuivat cockerspanieli, kolmanneksi sileäkarvainen noutaja, toiseksi englanninspingerspanieli....
Jäljelle jäivät kultainen noutaja, jenkki ja meidän Barry, joka kuullutettiin lopulta voittajaksi! MAHTAVAA! Tuomarina ryhmäkilpailussa oli Svend Lovenkjaer Tanskasta.


Suklaapusun Baldovino Dell'amore oli juuri voittanut kovatasoisen ryhmän juniorit! Kasvattajana olin vielä paikanpäällä katsomassa tätä upeaa saavutusta, itkin ja olin aivan äimistynyt. Meidän pieni Cola-Olli, joka lähti vuosi sitten pieneltä Maaningan kylältä suureen Moskovaan. Ilo ja kyyneleet vallitsi, kun tuuletimme mieheni kanssa katsomossa. 

Palasimme Suomeen seuraavana päivänä ja jäimme odottamaan sunnuntai-iltana järjestettävää Best In Show Juniori-kilpailua. Tässä kisassa jokaisen roturyhmän (FCI 1-10 koirat) kilpailevat vastakkain koko näyttelyn kauneimman juniorin tittelistä. Kaikki muut, lukuunottamatta ryhmän 10 irlanninsusikoiraa olivat päässeet paikalle. 

Bordercollie, tiibetinmastiffi, bedlingtoninterrieri, karkeakarvainen mäyräkoira, siperianhusky, puolanajokoira, gordoninsetteri, lagotto ja isovillakoira kilpailivat sijoituksista. Näistä yhdeksästä tuomari Janusz Opara valitsi taas kuusi jatkoon, joiden joukkoon myös Barry kuului! Tämäkin oli mahtava saavutus, kuuden parhaan joukossa! Neljänneksi sijoittui siperianhusky ja kolmanneksi kuulutettiin BARRY! Kotikatsomossa tuuletettiin television äärellä ja taas ilon kyyneleitä. 

Suklaapusun Baldovino Dell'amore ''Barry'' oli lopulta koko näyttelyn 3.paras juniorikoira! 

barrypoland2.jpgpoland1.jpgbarrypoland.jpgpoland2.jpg

Kasvattaja Emilia Tuovinen, kennel Suklaapusun
Omistaja Natalya Shubaro, Venäjä
Handleri Olga Filippova, Venäjä