9aea8f_a155cff6e94e4b3c90e084ee78b62267~

 

Suunnitteilla on toinen Suklaapusun pentue kesälle 2017. Hieno luonteinen ja terve lagotto on mahtava perheenjäsen ja harrastuskoira. Juoksuja odotellaan vielä, mutta pitäisi alkaa parin viikon sisällä. Toivottavasti muutama aktiivinen harrastuskotikin kiinnostuu pentuesuunnitelmistamme. 

Narttuni Suklaa eli Flinkbein Divina Cioccolata (FI MVA Tulan Seduttore Unico - Flinkbein Altamente Amena) tulee kennel Flinkbeistä, joka on kuuluisa mahtavista Polski Owczarek Nizinny rodun edustajista ja myös kauniista lagoistaan. Suklaa täyttää huhtikuun lopussa kuusi vuotta ja tämä on Suklaan viimeinen pentue. Päätin astuttaa Suklaan uudestaan, koska olimme keskustelleet Taijan ja Piian kanssa Suklaan edellisestä pentueesta ja se onnistui mielestäni todella hyvin. Koen, että Suklaalla on vielä jotain annettavaa rodun suhteen. Edelliset pennut Tepon (Angelines Astro del Cielo) kanssa onnistui erittäin hyvin. Pennut luustokuvattiin terveisiksi ja myös korvien välit ovat kunnossa. Ulkonäöllisesti pentueesta tuli aivain isälinjansa näköisiä. Sieltä löytyykin usempi C.I.B (kansainvälinen muotovalio), joten ei voi olla kuin tyytyväinen.

Suklaan emä Flinkbein Altamente Amena (Cry Out Piscotto - Budoar Stella Luminosa) eli Fanni on myös kaunis ja hyväluonteinen koira. Olen nähnyt Suklaan emän useamman kerran. 

fanni-normal.jpg

Suklaan isä on Tulan Seduttore Unico (Foogel Scirocco - Tulan Dolce Derivata) eli Lenni.unico1-normal.jpg

Rohkea ja reipas Suklaa kotiutui meille vuonna 2012 ja sen luonne oli todella hyvä. Suklaa muistuttaa hyvin paljon vanhempiaan, väriltään, turkin laadultaan sekä tyypiltään. Suklaa on ollut pääasiassa täysin terve koira, yhden antibiottiikuurin Suklaa on syönyt, kun kannuskynsi repeytyi. Muuten eläinlääkärissä olemme käyneet vain rokotuksilla. Suklaalla on hyvät liikkeet ja tämä koira rakastaakin liikkumista. Suklaa on kooltaan 44cm narttu, joka on sentin ihannekorkeudesta yli. Tämä koira on todella aktiivinen, rakastaa touhuta ja oppii nopeasti. Meidän täytyi aloittaa Suklaan kanssa tänä kevänää kilpaileminen Rally-Tokossa, mutta kisat vaihtuivatkin tapaamiseen sulhasen kanssa. 

 

021946171_b-normal.jpg

Suklaa on vahvasti leimautunut minuun, joka hyvin kuuliainen ja aktiivinen neitokainen. Suklaa on hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Koira kantaa itsensä hyvin, ja omaa upeat liikkeet. Minun mielestäni Suklaa tarvitsisi täyteläisyyttä kuono-osaansa, vaikka pään mittasuhteet ovat muuten hyvät. Suklaa on saanut näyttelyistä Suomen muotovalion arvon vuonna 2015. Suklaan etuosa on erinomainen, 0/0 kyynäreet ja lonkat ovat lähes normaalit (rajatapaus) B/B. Silmät ovat olleet terveet kahdessa tarkastuksessa eli ei perinnöllisiä silmäsairauksia. Nyt silmätulos on kuitenkin vanhentunut, joten käymme ennen astutusta tarkastamassa silmät uudestaan. Suklaalla täydellinen leikkaavapurenta ja kaikki hampaat. Pentuiän epilepsia geenin ja kertymäsairauden osalta Suklaa on normaali (terveet vanhemmat).

 

 

Tulevan pentueen isä on Bazolo Ivano (FI MVA EE MVA LT MVA LV MVA BALT MVA LVV-12 BALTV-12 Helisalon Valentino - LVJV-12 Il Granaio dei Malesta Orietta). Tämä on Pablon toinen pentue. AIkaisempi on syntynyt kennel Wildfiniin Salla-Mari Kuusiselle. Pablo täyttää toukokuussa kolme ja on vielä nuori herrasmies. Pablon sisarukset ovat myös terveitä ja sieltä löytyy erinomaisesti näyttelyissä pärjänneitä koiria, kuten Bazolo Itaco. 

Pablon isä on komea Helisalon Valentino, joka on useamman maan muotovalio. Minulla asuu kotonani kyseinen koiran eno, Tepe's Aarre, joka on siis Helisalon Nanabellan veli, kuitenkin eri pentueesta. Aarteen kautta tiedän Pablon isälinjan sukua. Lisäksi Pablon sukutaulussa oleva Punatassun Gaio Tartufo on jättänyt hienon pentueen kennel Angelinesiin. Kyseisen uroksen jälkeläinen Angelines Rhea Silvia on aikaisemman pentueeni isoisomummo. 

Pablon emästä Il Granaio dei Malesta Orietasta minulla ei ole kovinkaan paljon tietoa. Kuitenkin kyseisen nartun isä on Jarno, josta on syntynyt useita hyviä koiria. Kennel Foogel omistaa usean Jarnon jälkeläisen ja kyseisessä kennelissä onkin tervettä jälkeläisnäyttöä. Myös Orietan velipuolesta on on syntynyt upeat Bazolo Kaspar ja Bazolo Karisma. 

 

 FI MVA EE MVA LT MVA LV MVA BALT MVA LVV-12 BALTV-12 Helisalon Valentino

tinojajusto.jpg

JV-05 Punatassun Nano Brontolo
j%C3%B6r%C3%B6-normal.jpg

V-00 JV-00 FIN NO EST DK MVA Punatassun Besando

Besando1-normal.jpg

Pablo on 45-46cm korkea, joka on ihannekorkeus. Pablolla on erinomainen kallo-osa ja kaunis ilme. Kuono on myös täyteläinen ja hyvän pituinen erinomaisella purennalla. Pablolla on A/A lonkat ja 0/0 kyynäreet. Polvet ja silmät on myös tutkittu terveeksi. Pablolla on MyDogDna-passi ja se on normaali pentuiän epilepsiasta ja kertymäsairaudesta. Myös HUU normaali. Pablo on hyvin lauhkea ja rauhallinen kaveri. Hyvin persoonallinen uros. 

Päätin käyttää Pabloa, koska tiedän hyvin sen isälinjan ja sieltä takaa tulee erinomaista pienempää kokoa. Oikeastaan Pablolla on minun mielestäni erittäin hyviä ja mielenkiintoisia uroksia sukutaulussaan. Toivotaan, että tämä yhdistelmä toimii!

 

Yhteydenotot numerosta 0503008779 / Emilia Tuovinen tai [email protected]
Lisätietoa myös sivuilta https://tuovinen.wixsite.com/suklaapusun, jos kasvattimme kiinnostaa. 

Yhdistelmä KoiraNetissä.