Molemmat vanhemmat ovat tutkitusti terveitä ja yhdistelmä on jalostustoimikunnan hyväksymä.

Tarkoitukseni olisi kasvattaa ensimmäinen Lagotto romagnolo pentue vuodelle 2014. Hieno luonteinen ja terve lagotto on mahtava perheenjäsen ja harrastuskoira. Juoksuja odotellaan vielä, toivon mukaan muutama ulkoilua rakastava ja aktiivinen kotikin kiinnostuu pentuesuunnitelmista.

Narttuni Suklaa eli Flinkbein Divina Cioccolata (FI MVA Tulan Seduttore Unico - Flinkbein Altamente Amena) tulee kennel Flinkbeistä, joka on kuuluisa mahtavista Polski owczarek nizinny rodunsa edustajista ja kaunis rakenteisista lagotto kasvateista. Halusin mahdollisimman tasapainoisen ja neliömäisen nartun. Sellainen osui kohdalleni vuonna 2012 ja vieläpä tästä kyseisestä kennelistä.


Suklaan emä Flinkbein Altamente Amena eli Fanni on myös hyvärakenteinen ja luonteeltaan aivan mahtava koira.
Joten Suklaa on tullut aivan äitiinsä! 

fanni-normal.jpg

Suklaan isä on Tulan Seduttore Unico (Foogel Scirocco - Tulan Dolce Derivata) eli Lenni.unico1-normal.jpg

Tällä uroksella on kaunis etuosa ja pää. Pidän koiran tasapainoisuudesta ja rungon mittasuhteista.

Rohkea ja reipas Suklaa kotiutui meille vuonna 2012 ja sen luonne oli todella hyvä. Suklaa muistuttaa hyvin paljon vanhempiaan, väriltään, turkin laadultaan sekä tyypiltään. Suklaa on ollut aina terve koira, joka ei ole tarvinnut lääkekuureja eikä hoitoja mihinkään vaivaan. Suklaalla on hyvät liikkeet ja se pärjää hyvin kaikissa olosuhteissa, niinkun italialaisen työkoiran tarvitseekin. Ja tämä koira rakastaakin liikkumista. Suklaa on kooltaan 44cm narttu, joka on sentin ihannekorkeudesta yli. Pidän myös tämän koiran vahva hermoisuudesta!

 

021946171_b-normal.jpg394380_4643095838404_1503872508_n-normal

 

Suklaa on vahvasti leimautunut minuun, joka hyvin kuuliainen ja aktiivinen neitokainen. Suklaa on hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Koira kantaa itsensä hyvin, ja omaa upeat liikkeet. Suklaa on käynyt näyttelyissä vasta viisi kertaa. Se on kerran palkittu SA:lla, kolmesti ERI:llä, 1 x EH ja 1x H. Suklaan etuosa on erinomainen 0/0 kyynäreet ja lonkat ovat lähes normaalit (rajatapaus) B/B. Silmät ovat terveet, ei perinnöllisiä silmäsairauksia. Koiralta löytyy täydellinen purenta ja kaikki hampaat. Pentuiän epilepsia geenin suhteen Suklaa on normaali (terveet vanhemmat).

Suklaa tarvitsisi täyteläisyyttä kuono-osaansa, joten päähän pitäisi saada hieman lisää voimaa. Toivon onnistuvani säilyttää muuten rodunomaiset mittasuhteet ja luonteen.

 

aarre-normal.jpgaarre2-normal.jpg

Tulevan pentueen isä on Tepe's Aarre (Punatassun Opale Perla GF - Punatassun Nano Brontolo). Tämä on Aarteen ensimmäinen pentue, koira joka on pitkään ikään päässyt 8-vuotias uros. Tiedän omistajana mahdollisimman paljon sen terveydestä ja luonteesta. Aarteen suvussa on Multi CH NORDW-97 v-98 NORDW-02 Aster Delle Farnie ja FIN DK EE NO MVA V-00 JV-00 Punatassun Besando. Aarteen isä Punatassun Nano Brontolo on Juniori Voittaja vuodelta 2005, myöskin kaunis ja hyvä kokoinen lagotto. Punatassun Nano Brontolon isä taas on Faldino av nr 35, Norjasta.
 

JV-05 Punatassun Nano Brontolo
j%C3%B6r%C3%B6-normal.jpg
Alemmasa kuvassa komea Aster Delle Farnie

aster-normal.jpg

V-00 JV-00 FIN NO EST DK MVAPunatassun Besando

Besando1-normal.jpg

Aarre on 45,5 cm korkea, joten puolen sentin päässä urosten ihanne korkeudesta. Aarteella on hyvä kallo-osa ja kaunis ilme. Kuono on myös täyteläinen ja hyvän pituinen erinomaisella purennalla. Aarteella on B/A lonkat ja 0/0 kyynäreet. Pentuiän epilepsia normaali, geenitestin perusteella. Silmät ovat puhtaat, ei perinnöllisiä silmäsairauksia. Aarre on hyvin lauhkea ja rauhallinen kaveri. Herra on hyvin määrätietoinen ja kunnon jääräpää sille tuulelle sattuessaan. Hyvin persoonallinen uros, joka rakastaa myös uimista.

Uskon niiden täydentävän toisiaan ja tämä on se yhdistelmä, jolla haluan kasvatukseni aloittaa. 
Lisäksi pennut eivät voi sairastua lagottojen pentuiän epilepsiaan. 

Aloittelevana lagotto-kasvattajana olen vasta tien alussa ja kiitokset tässä vaiheessa
Angelines ja Flinkbein kenneleille!

Yhteydenotot numerosta 0503008779 / Emilia Tuovinen
                                     emilia.tuovinen@hotmail.fi

Yhdistelmä KoiraNetissä. http://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoE=FI31548/11&ReknoI=FIN27702/06