Lauantaina 3.3.2018 lähdimme aikaisin aamusta ajamaan Valkealan ryhmänäyttelyyn. Lagotto romagnolot arvosteli tuomari Hilkka Salohalla tuomarin muutoksen seurauksena. Lagottoja oli ilmoitettu näyttelyyn 26 kpl, valtava määrä vuoden ensimmäiseen ryhmänäyttelyyn! Kehä oli hieman myöhässä ja alkoi vasta puolen päivän jälkeen. Ilmoitettuina koirina olivat Armas ja Cara, molemmat avoimessa luokassa. 

Ensimmäisenä meidän koirista esiintyi Armas. Kehäkäyttäytyminen meni hienosti ja hallin katolta tipahteleva lumi ei haitannut Armaksen suoritusta mitenkään. Kilpakumppaneita Armaksella oli kolme, joista kaikki hienoja ja menestyneitä koiria. Laatuarvosteluksi tuli erinomainen ja kilpailuluokassa Armas sijoittui ensimmäiseksi, WOW! 

Paras uros kehässä oli lopulta kaksi junioriluokasta, kaksi avoimesta ja valio.  Kehässä tuomari vielä katsoi koirat läpi ja juoksutti useaan otteeseen. Lopulta tuomari osoitti meidän paikkamme näiden kaikkien eteen ja kätteli meidät voittajiksi. Vielä kerran, WOW! Armas oli lopulta paras uros, sai SERT:in ja valioitui Suomen ja Latvian muotovalioksi!

Ensimmäinen Suklaapusun muotovalio, mahtavaa! 

armas.jpg
Kuva: Mari Rautavirta


Tämän jälkeen oli Caran vuoro esiintyä. Narttuja oli ilmoitetuista koirista 15 kpl. Avoimessa luokassa kilpaili kolme narttua. Cara seisoi tuttuun tapaansa upeasti, mutta ravaamisessa on vieläkin parannettavaa. Kehässä oli liikaa hajuja, joten nenä vei neitiä tai sitten oli neliveto päällä. Kaikesta huolimatta Caralle laatuarvosteluksi erinomainen! Kahdelle muulle koiralle tuli tulokseksi EH ja H, joten Cara oli automaattisesti kilpailuluokassa ensimmäisenä. Tuomari katsoi Caran päätä vielä kerran ja kehui upeaksi, tästä ei vielä SA:ta irronnut. Tuomari mietti hetken ja pyysi juoksuttamaan kertaalleen, koska aikaisemmin ravaaminen ei onnistunut kunnolla. Ihme kyllä Carakin ajatteli, että nyt on näytön paikka ja käyttäytyi upeasti! Tuomarikin ihastui ja antoi lopulta SA:n, joka oli pääsylippu paras narttu kilpailuun. Mahtavaa! 

Paras narttu kisassa oli mukana viisi narttua, juniori, nuori, avoin, valio ja veteraani. Kaikki viisi koiraa seisotettiin peräkkäin ja tuomari arvosteli ne kertaalleen. Tämän jälkeen kierros kehän ympäri ja tuomari teki päätöksensä. Meidän vieressä ollut nuortenluokan koira käteltiin pois (tuomari sijoittaa neljä koiraa). Olin tässä vaiheessa varma meidän kilpailun päättymisestä, koska Caran juoksu ei taaskaan onnistunut, toisin kuitenkin kävi. 

Taas seisotimme koirat riviin ja tuomari jatkoi arvostelua. Hän siirsi veteraanin ensimmäiseksi, meidät toiseksi, valion kolmanneksi, juniorin neljänneksi. Tämän jälkeen taas juostiin kierros, onneksi Cara tälläkertaa muisti miten täytyy käyttäytyä. Lopulta tuomari siirsi junioriluokan ja valion paikkoja ja kertoi sen olevan lopullinen järjestys. Mitä juuri tapahtui?! Meidän Cara sijoittui paras narttu kilpailussa toiseksi ja sai toisen SERT:in!!!

cara.jpg
Kuva: Mari Rautavirta


cara1.jpg
Kuva: Mirkka Vakkari


Kasvattajana/omistajana olin tästä aivan sekaisin, mahtavaa! Armas valioitui ja Cara sai myös SERT:in, voiko paremmin enää mennä!

Pitkän päivän jälkeen ROP/VSP-kilpailussa Armas oli hieman väsynyt ja vastassa oli hieno Maailman Voittaja-tittelinkin saanut veteraani. Nartusta tuli rotunsa paras ja Armas vastakkaisen sukupuolen paras, kaiken kaikkiaan hieno päivä!


Pitkän näyttelypäivän jälkeen kävimme katsomassa kasvattiamme Elsaa Kouvolassa. Elsasta on kasvanut oikein ihastuttava neito! Kävimme myös Kouvolan koirapolulla kävelemässä, vauhtia riitti kaikesta huolimatta. Elsa harrastaa omistajansa kanssa NoseWorkia ja tähtää mahdollisesti myös hajutesteihin. 

elsa.jpgelsa2.jpg


Seuraavan kerran pyörähdämme kehässä Caran kanssa Korpilahdella 18.3. Tämän jälkeen Lappeenrannan KV näyttelyssä Armaksen ja Caran kanssa. Lisäksi meidän Armas (valioluokka) ja toisen pentueen Barry (junioriluokka) kilpailevat Tallinnan Voittaja-näyttelyssä huhtikuussa. Näiden näyttelyiden jälkeen panostamme Honeyn viimeiseen sertiin ja Onniin, unohtamatta toisen pentueen junioreita, tekemistä siis riittää.