PÄIVITETTY 27.3.2017!

27.10.2016 kävimme pentujen kanssa Vaajakosken Evidensiassa lonkka,kyynär ja selkäkuvaksissa. Kuvaukseen osallistui kuusi pentua ja ensimmäiset tulokset ovat tuleet näkyviin KoiraNet-jalostustietojärjestelmään. Hyvältä vaikuttaa!

http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKasvattaja.aspx?K=SUKLAAPUSUN&R=298 Linkki jalostustietojärjestelmään

S. Bacio di Cioccolata: Lonkat A/A (terveet), kyynäret 0/0 (terveet) ja selkä LTV0 ja VA0! (Tieto lisätty 27.3.2017)
S. Crema di Cioccolata: Lonkat A/A (terveet), kyynäret 0/0 (terveet) ja selkä LTV0!
S. Bianco di Cioccolata: Lonkat B/B (terveet), kyynäret 0/0 (terveet) ja selkä LTV0!
S. Cara di Cioccolata: Lonkat C/C (lievä lonkkanivelen kasvuhäiriö), kyynäret 0/0 (terveet) ja selkä LTV0 (välimuotoinen lanne-ristinikama, normaali)!

S. Sogno di Cioccolato: Lonkat B/B (terveet), kyynäret 0/0 (terveet) ja selkä LTV0!
S. Latte di Cioccolato: Lonkat B/B (terveet), kyynäret 0/0 (terveet) ja selkä LTV0!
S. Gardo di Cioccolato: Lonkat B/B (terveet), kyynäret 0/0 (terveet) ja selkä LTV0!

Suklaapusuntulokset.jpg

Viimeisen pennun terveystulokset saapui 24.3.2017! MAHTAVIA TULOKSIA! Kasvattajana olen nyt todella onnellinen ja suuret kiitokset uroksen omistajalle Hanna-Kaisalle ja kennel Angelinesin Piialle! Unohtamatta tietenkään ihania kasvatin omistajia, jotka ovat halunneet tutkituttaa koiriensa terveyden! 

Edellytän, että kasvattini terveystutkittaisiin yli vuoden ikäisenä lonkkien, kyynärien ja selän osalta (LTV ja VA).

Kuvaussumma voi tuntua usein isolta (150-250€ paikasta riippuen), mutta sillä voi jatkossa säästää pitkän pennin. Vaivojen ja sairauksien ennaltaehkäisy on nimittäin aina edullisempaa kuin sairauden hoito. Vakavammatkaan viat eivät näy koirasta silmämääräisesti katsomalla. Koiran kuvauttaminen virallisissa kuvissa tukee AINA rodun jalostustyötä. Näin minä ja useat muut rotumme kasvattajat saavat tärkeää tietoa. Silloin kaikki kasvattajat voivat hyödyntää sitä arvioidessaan ja kehittäessään omaa kasvatustyötään. Jokainen tutkittu lagotto parantaa rodun terveyttä ja auttaa muitakin kasvattajia, kuin minua.