Vuosi on alkanut taas koiranäyttelyiden merkeissä!

Tammikussa olimme Caran (Suklaapusun Cara Di Cioccolata) kanssa Kajaanin tamminäyttelyssä. Lagottoja oli ilmoitettu 25 ja tuomarina Kirsti Louhi. Uroksia oli 9 ja paras uros oli Galeazzo Della Taparina, kyseinen veteraani uros oli myös rotunsa paras veteraani. Narttuja oli loput 16 ja meidän Cara oli paras narttu ja sai toisen cacibin. Rotunsa parhaasta tittelistä kilpailivat veteraani Galeazzo Della Taparina, joka on myös Caran isoisä. Cara oli lopulta VSP eli vastakkaisen sukupuolen paras. Hieno aloitus vuodelle 2019!

Seuraava näyttely oli Nurmeksen ryhmänäyttely helmikuun lopussa (24.2). Tuomarina oli Perttu Stålberg, joka arvosteli toista kertaa lagottoja. Lagottoja oli ilmoitettu 14, joista 4 olivat narttuja. Mukana meillä olivat Honey (Suklaapusun Bianco Di Cioccolata), joka kilpaili avoimessa luokassa ja Cara valioluokasta. Honeyn tulos oli EH (erittäin hyvä) ja kilpailuluokan toinen. Tuomarin mielestä Honey olisi saanut kantaa häntäänsä paremmin. Cara oli ainoa valioluokan narttu ja lisäksi ainoa joka sai SA:n. Cara oli sen takia myös paras narttu, vaikka tuomarin mukaan Caran turkki ei ollut parhaimmillaan. Paras uros oli ollut Foogel Piazzano, joka oli myös rotunsa paras! Cara oli taas VSP eli vastakkaisen sukupuolen paras. Ei huono reissu tämäkään, vaikka Honeyn viimeinen serti jäi saamatta.

52637253_791060191258871_872725907600362
ROP Foogel Piazziano ja VSP Suklaapusun Cara Di Cioccolata, tuomari Perttu Ståhlberg
Kuva Jaana Peters

Maaliskuun alussa kävimmekin kokonaisen näyttelyviikonlopun Joensuussa (2-3.3). Lauantaina oli kansainvälinen näyttely, jossa tuomarina oli Ruotsalainen Zorica Blomqvist. Lagottoja oli ilmoitettu 17. Sissi debytoi ensimmäistä kertaa pentuluokassa ja mukana olivat lisäksi Honey, Cara ja Armas. 

Armas (Suklaapusun Sogno Di Cioccolato) kilpaili valioluokassa ollen erinomainen, mutta ei sijoitusta.

Sissi (Suklaapusun Dazzling Diva) oli ensimmäistä kertaa pentuluokassa saaden kunniapalkinnon ja ollen ROP-pentu.

Honey kilpaili avoimessa luokassa saaden ERI:n ja SA:n. Se merkitsi sitä, että Honey sai viimeisen sertin! Lopulta Honey oli paras narttu 2, SERT, MVA, vara-CACIB. Näin ollen Honey valioitui Suomeen, Viroon ja Latviaan. Mahtavaa!

Cara kilpaili valioluokassa voittaen sen ja oli myös paras narttu. Cara sai kolmannen cacibin ja oli lopulta VSP eli vastakkaisen sukupuolen paras. Rotunsa paras oli upea Bazolo Dioro Di Mario.

Upea aloitus viikonlopulle, sunnuntaina mukana olivat äiti Cara ja tytär Sissi.

honey.jpg

FI EE LV MVA BALJV-16 Suklaapusun Bianco Di Cioccolata ''Honey''

rop%3Avsp.jpg

VSP Suklaapusun Cara Di Cioccolata & ROP Bazolo Dioro Di Mario
Tuomari Zorica Blomqvist, Ruotsi


palkinnot1.jpg
Upea aloitus, lauantain palkinnot. 

Seuraavana päivänä sunnuntaina tuomarina oli Serbialainen Darko Drobnjak, joka on ammatiltaan myös eläinlääkäri. Lagottoja oli hieman vähemmän, 13. Näyttely oli vuoden ensimmäinen NORD-näyttely. 

Sissi oli toisen kerran pentuluokassa ollen kunniapalkinnon arvoinen ja myös ROP-pentu.
Cara oli valioluokan voittaja ja myös paras narttu. Cara sai ensimmäistä kertaa myös NORD-sertin ja samalla otettiin uusinta edellisen päivän ROP/VSP-kilpailussa. Cara ja Didi ovat olleet neljä kertaa yhdessä VSP/ROP kuvassa, mahtavaa!
Meillä oli hieno viikonloppu ja tähän jäi hetkeksi aikuisten koirien näyttelyt. Seuraavana näyttelyvuorossa pelkästään Sissi.

sissijoensuu.jpg
Sissi arvostelun jälkeen. Neiti sai hienot arvostelut! 

rop%3Avsp2.jpg
ROP Bazolo Dioro Di Mario & VSP Suklaapusun Cara Di Cioccolata
Tuomari Darko Drobnjak, Serbia

palkinnot2.jpg
Hieno näyttelyviikonloppu! 

Seuraavana näyttelynä oli pentunäyttelyt Jyväskylän Paviljongissa 23-24.3. Näyttely oli kaksipäiväinen ja molempina päivinä Suomalaiset tuomarit. Mielenkiinnolla lähdimme näyttelyyn, että mitä kotimaiset tuomarit pitävät Sissistä. 
Lauantaina pentuja oli kaksi, Sissi ja melkein samanikäinen narttupentu samassa luokassa. Tuomarina Jaana Hartus.

Lauantain näyttelyssä Sissi tekikin tempun ja ei olisi halunnut näyttää hampaitaan tuomarille. Lopulta hampaat näytettyään Sissi esiintyi tuttuun tapaan, hienosti ja varmasti. Kaikesta huolimatta Sissi voitti luokkansa, sai kunniapalkinnon ja oli ROP-pentu. Mahtavaa! Isossa ryhmäkehässä ei enää tullut menestystä. 

sissijafuga.jpg
Galotten Luminal & Suklaapusun Dazzling Diva


sissijkl.jpg
Sissi oli ROP-pentu ja pääsi isoon kehään juoksemaan.

Sunnuntaille oli ilmoitettu neljä pentua, joista yksi oli poissa. Hampaiden näytössä ei onneksi enää ollut ongelmia. Sissi oli myös sunnuntaina luokkansa ensimmäinen, sai kunniapalkinnon ainoana pentuna ja oli myös ROP-pentu! Jälleen kerran mahtavaa! Isossa kehässä ei tullut myöskään menestystä, mutta meillä oli upea viikonloppu. Sissi on hieno pentu!

sissijkl2.jpg
Sissi arvosteltava. Molempina päivänä arvostelut olivat upeita!

palkinnot3.jpg
Sissin palkinnot ja myös viimeiset pentunäyttelyt. Seuraavaksi junioriluokkaan toukokuussa.

Meillä on ollut hieno näyttelyvuoden aloitus ja tästä on hyvä jatkaa keväällä.