Viimeisestä blogipäivityksestä on kulunut jonkin aikaa. 


Caran lopputiineys ei mennyt suunnitellusti ja tiineysvuorokaudella 56 (viikkoa ennen odotettua päivää) Cara alkoi yllättäen vuotamaan. Huomasimme mieheni kanssa, että kaikki ei ole kunnossa ja soitimme sunnuntai-iltana päivystykeen. Vuotoa oli sen verran vähän, että meidän käskettiin seuraamaan tilannetta ja odottamaan synnytyksen käynnistymistä. Caran vointi oli kuitenkin normaali, iloinen itsensä.

Seuraavana aamuna 16.7 (57vrk tiineyttä) Cara alkoi uudestaan vuotamaan. Soitin välittömästi Siilinjärven kunnaneläinlääkärille, joka otti meidät kiireellisenä vastaanotolle. Cara ultrattiin ja näytölle saatiin kolme pentua, mutta kenelläkään ei sydänääniä nähtävissä. Päätimme, että Cara leikataan heti, eikä jäädä tutkimaan onko mahdollisia muita elossaolevia pentuja. Tärkeintä meille tässä tilanteessa oli, että emä jää henkiin. Jäimme kuitenkin paikanpäälle odottamaan Caran leikkauksen loppumista, arvioitu aika oli noin tunti. 

Puolessa välissä leikkausta meille tultiin sanomaan, että yksi elävä pentu on ''löytynyt''. Neljä muuta pentua olivat kuolleita, kaksi eläinlääkärin arvion mukaan noin viikkoa ennen. Nämä kyseiset pennut olivat alkaneet mädäntymään ja aiheuttaneet valtavan tulehduksen. Koko kohtu oli ollut täynnä märkää ja eläinlääkärit olivat ihmeissään Caran yleisvoinnista, joka oli erinomainen. Kaksi muuta oli kuolleet ilmeisesti vähän aikaa ennen leikkausta. Tämä pieni selviytyjä oli alusta alkaen todella elinvoimainen ja saikin nimekseen Sissi. Iltapäivällä pääsimme viemään tämän pienen ihmeen kotiin. Meidän onneksemme Cara voi hyvin ja pieni ihme oli ruskea narttupentu.

Viralliseksi nimeksi tuli Suklaapusun Dazzling Diva (Häikäisevä Diiva) ja Sissi muuttaa sijoituskotiinsa Kuopioon. Tällähetkellä pentu näyttää erittäin lupaavalle, kaunis pää, neliömäinen rakenne, (pentupurenta) saksipurenta ja kokonaan ruskea väritys. Kasvattajana toivon, että Sissi saa elää terveen koiran arkea koko loppuelämänsä. 

Seuraavat (ja tällähetkellä viimeiset) pentusuunnitelmat vuonna 2019 aikana. Yhdistelmä Suklaapusun Bianco di Cioccolata & Sebastiano. 

suklaapusun_dazzlingdiva.jpg

IMG_3652.jpgIMG_3796.jpg