Venäjän isoin koiranäyttely Eurasia 2018 oli toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna (5-6.5). Kasvattimme Barry oli kehässä molempina päivinä. Ensimmäisenä päivänä tuomarina oli Suomessakin lagottoja (mm. Helsingin voittaja -09) arvostellut Christian Stefanescu. Barry oli rotunsa paras juniori ja sai toisen juniorisertin Venäjällä! Best in show juniori-kilpailussa ei tullut enää menestystä (kaikki FCI roturyhmät). Toisena päivänä tuomarina oli Yochai Barak Israelista. Barry sai kolmannen juniorisertin ja valioitui Venäjän ja Viron junioriomuotovalioksi! Mahtavaa!


Samaan aikaan kilpailimme Suomessa Kajaanin ryhmänäyttelyssä 5.5.2018. Viisi Suklaapusun-kasvattia oli ilmoitettu näyttelyyn. Yhteensä lagottoja oli 11. Selma (Barryn sisko) aloitti näytteluransa hienosti arvosanalla erittäin hyvä. Onni, Armas, Honey ja Cara olivat kaikki erinomaisia. Valitettavasti Onnille ja Honeylle ei kuitenkaan irronnut SA:ta ja osallistumista paras uros/narttu kehään emme saaneet. Kuitenkin Armas oli SA:n arvoinen ainoa uros ja jäi odottamaan valintaa rotunsa parhaasta. Honey voitti luokkansa, mutta SA:ta ei tullut. Tämä oli kuitenkin aivan ymmärrettävää, koska Honey ei ollut parhaimmillaan kehässä. Cara oli luokkansa toinen ja esiintyminen meni aivan penkin alle. Caralla oli aivan liian paljon virtaa ja Caralle tuntematon handleri. Valitettavasti en itse vienyt Caraa kehässä ja arvostelussakin lukee näin: '' Koira liikkuu erinomaisesti silloin kuin itse niin haluaa. Esiintymiseen on kuitenkin kiinnitettävä huomiota, olisi koiran eduksi.''
Lopulta kuitenkin Armas oli ROP (rotunsa paras), lisäksi Suklaapusun-kasvattajaluokka oli ROP-kasvattaja. Ryhmäkilpailuissa ei enää tullut menestystä, mutta hieno viikonloppu. Saimme hyviä tuloksia Suomessa ja ulkomailla. 

Suklaapusun Baldovino Dell'amore ''Barry'' RU EE JMVA TLNJW-18 

Suklaapusun Gardo di Cioccolato ''Onni'' ERI
S. Sogno di Cioccolato ''Armas'' ROP
S. Bionda Dell'amore ''Selma'' EH
S. Bianco di Cioccolata ''Honey'' ERI1
S. Cara di Cioccolata ''Cara'' ERI2

Tämän jälkeen tämän kokoonpanon seuraava näyttely on Latviassa Riikassa kesäkuussa.

Kuvissa Barry alle 10 kuukauden ikäisenä. 

barryeurasia.jpgbarryerurasia2.jpgbarryerurasia3.jpg